UNLOCK-THJ-WIT.png
pretty-drugthings-yYplxJnqEsU-unsplash.j

ONDERZOEK

De laatste 10 jaar is het onderzoek naar psychedelica in het kader van mentaal welzijn nieuw leven ingeblazen.  Hieruit blijkt dat psychedelica een enorm therapeutisch potentieel hebben. Zo is onlangs aangetoond dat Psychedelische Therapie maar liefst vier keer efficiënter is bij de behandeling van depressie in vergelijking met de huidige aanpak met antidepressiva. 

 

Andere problematieken waarbij Psychedelische Therapie effectief is, zijn  onder meer angst, verslaving, post traumatische stress stoornis, obsessief compulsieve gedragsstoornis en eetstoornissen. Lees hier meer over. 

pretty-drugthings-yYplxJnqEsU-unsplash.j

PSYCHEDELISCHE THERAPIE

Is niet hetzelfde als "trippen". Er komt meer bij kijken dan het innemen van een psychedelisch middel.

 

Het grote verschil ligt in de professionele begeleiding, zowel bij de voorbereiding en het opstellen van intenties, als bij de psychedelische ervaring en de integratie hiervan.

Integratie is essentieel. ​Er wordt een betekenisvol kader gecreëerd waarbinnen de verschillende elementen van de psychedelische ervaring kunnen geïmplementeerd worden in het dagelijkse leven. 

pretty-drugthings-yYplxJnqEsU-unsplash.j

LEGALITEIT

In Nederland is het gebruik van sommige psychedelica, in tegenstelling tot in België, wel toegelaten.

 

Verschillende centra bieden in Nederland psychedelische reizen aan, vaak zonder therapeutische ondersteuning.


Wij willen inspelen op de vraag van Belgen die dit traject willen volgen met een Belgische psycholoog of therapeut.  

unlock-WIT.png
Len4_edited.jpg

Met UNLOCK willen we psychedelische therapie ook mogelijk maken voor het Belgische publiek. De voorbereidende gesprekken vinden plaats in levende lijve of online. De psychedelische ervaring wordt gefaciliteerd door een ervaren team van psychologen en therapeuten.

 

Om dit in alle rust en legaliteit te doen, hebben we gekozen voor een prachtige locatie in Nederland. Gedurende een weekend van vrijdag avond tot zondag ochtend zal er therapeutisch in groep gewerkt worden. Ook gedurende dit weekend vindt dan de psychedelische ervaring plaats.

 

Na het weekend worden de individuele therapeutische en integratieve gesprekken ook verder gezet in levende lijve of online.

Wij willen benadrukken dat wij geen trip-sit dienst zijn en dat wij deze ervaringen voorzien vanuit een overduidelijke hulpkreet uit de omgeving, alsook de overtuigende resultaten uit wetenschappelijk onderzoek.

Wij gaan op deze manier te werk in afwachting van een legaal kader voor psychedelische therapie in België.

Normaal tarief*

€ 605,-

€ 500,- excl. BTW

Inclusief 

vinkje.png
vinkje.png
vinkje.png
vinkje.png
vinkje.png

Voorbereidend gesprek (+/- 1u)

Verblijf en maaltijden tijdens het therapeutisch weekend 
Begeleiding van psychedelische ervaring

Begeleiding van de verschillende therapeutische activiteiten

Integratie gesprek binnen 1 - 2 weken na het weekend (+/- 1u)

Exclusief

Verplaatsing 

* Om ons traject zo toegankelijk mogelijk te houden, bieden wij ook een voordeel tarief aan. Gelieve ons hiervoor te contacteren